Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi Q6 – Elektrische SUV wordt ‘Made in Belgium’

Audi schuift met de productie in zijn fabrieken. De elektrische SUV – waarschijnlijke naam Q6 – zal in Vorst worden geproduceerd. Daardoor verhuist de nieuwe A1 naar Martorell bij Seat. De Q3 moet daardoor naar Hongarije.

Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel bevestigd. De Belgische Audifabriek in Vorst krijgt exclusief de productie toegewezen van de nieuwe elektrische SUV, op deze foto’s nog in conceptvorm.

Voor 2018

Waarschijnlijk zal hij de naam Q6 dragen, en komt hij tussen de Q5 en de Q7 in het gamma. Hij moet een concurrent vormen voor Tesla’s Model X, een eveneens volledig elektrisch aangedreven SUV. De Q6 komt in 2018 op de markt en moet een rijbereik van meer dan 500 kilometer aanbieden. Dat is tot nu toe nog ongezien voor elektrische auto’s. Met drie elektrische motoren moet de Q6 ook snel uit de hoek kunnen komen. Bovendien moeten de laadtijden kort zijn.

Hoe groot is de markt?

Audi laat ook de batterijen in Vorst produceren, waardoor volgens het merk “elke werknemer die nu aan de A1 werkt, nodig zal zijn in de nieuwe productie.” Werkgelegenheid voor 2.500 werknemers dus, al moet daar wel een kanttekening bij. Wat is het verkoopspotentieel van de Q6? Porsche ziet een potentieel van 10 procent voor zijn hybrides. Op 73.000 verkochte Cayennes wereldwijd zijn dat dus 7.300 hybride Cayennes. Zelfs gesteld dat tegen 2018 de markt voor elektrische wagens groeit, dan lijkt het nog moeilijk voor te stellen dat er snel meer dan 25.000 Q6’en nodig zullen zijn op jaarbasis. En dat voor een fabriek waar nu 100.000 auto’s per jaar van de band rollen. Het lijkt niet meer dan logisch dat er nog een model voor Vorst moet bijkomen.

De hele wisseloperatie van Audi zou het merk honderden miljoenen aan investeringen kosten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

lamborghini urus performante 651

Aan de stekker: Lamborghini Urus Performante SE (2024)

Autonieuws
CUPRA Formentor 01

Cupra Leon en Formentor in het nieuw (2024)

Autonieuws
BMW-i4-facelift-2024 01

Opgefrist: BMW i4 facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer