Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi Q3

Bericht: Audi Q3

Hipper, groter & meer tech

30.07.2018

Audi vernieuwt de Q3 op. Die krijgt wat meer karakter in de neus, en kan op meer technologie rekenen. De modellen in de lanceringsfase krijgen een digitaal dashboard en het MMI-multimediasysteem.

Gallerij: Bericht Audi Q3De kleine Audi Q3 zit in de oorlogszone: die van de compacte SUV’s. Je struikelt er over de concurrenten, en alleen al onder de premiummerken is de strijd hevig met de BMW X1, de Mercedes GLA en de Audi Q3. Audi brengt nu een scherper gepende Q3 aan de start. Daarbij valt vooral zijn radiatorrooster op, net als de extra koelopeningen in de bumper. In de lengte groeit de Q3 met bijna 10 centimeter tot 4,48 meter. In de breedte groeit hij met één centimeter (1,84 meter). Maar in de hoogte verliest hij net een halve centimeter (1,58 meter). De wielbasis groeit met 7,8 centimeter.

In het interieur zijn de verschillen nog groter. Hij krijgt een dashboard dat meer in lijn ligt met wat Audi hogerop in de echelons aanbiedt. Een brede chroomstrip snijdt het dashboard in twee, met bovenaan alleen ruimte voor de ventilatiemonden en onderaan het multimediascherm.

Digitaal

Gallerij: Bericht Audi Q3De Audi Q3 krijgt voortaan uitsluitend een digitale tellerpartij, en in de lanceringsfase gooit Audi daar ook nog zijn MMI-multimediasysteem standaard bij. Bij de verschillende snufjes zien we een functie waarbij hij automatisch wisselt naar het sterkst beschikbare radiosignaal, of dat nu FM, DAB of streaming is. Via de myAudi-app kan een navigatietraject zowel in de auto op het scherm lopen, als later bijvoorbeeld te voet worden verdergezet via de smartphone.

Gallerij: Bericht Audi Q3De motorkeuze is nog steeds traditioneel. Audi plant drie benzines en één diesel. De basismotor is de voorwielaangedreven 1.5 TFSI met 150 pk (35 TFSI) en cilinderuitschakeling. Daarboven neemt de vierwielaangedreven 2.0 TFSI uit de 40 TFSI plaats met 190 pk. De 45 TFSI van die motor brengt 230 pk. De 35 TDI is dan weer een 2.0 TDI met 150 pk en vierwielaandrijving.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.