Salon van Genève 2016
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi Q2

Bericht: Audi Q2

Had er iemand een Audi Cactus besteld?

01.03.2016

Het goede nieuws? Eindelijk brengt Audi eens een nieuw design uit. Alleen, zijn wij de enigen die meteen aan de Citroën C4 Cactus denken wanneer we de foto’s van deze Audi Q2 onder ogen krijgen?

Dat hij zou komen, verbaasde niemand. Maar dat de Audi Q2 de voorbode was van een nieuwe designtaal bij Audi, dat was onverwacht. Alleen, ons zie je niet meteen whoop whoop roepen en de vuist in de lucht gooien bij de eerste aanblik van deze foto’s.

Audi's Juke

Gallerij: Bericht Audi Q2De naakte feiten: dit is Audi’s Q2, de kleinste SUV van het ringenmerk op dit moment. Een Nissan Juke voor mensen met centen dus, zoals zijn afmetingen van 4,19 meter in de lengte aangeven. De Q2 belooft een buitenbeentje in het Audigamma te worden, want Audi designchef Marc Lichte geeft zelf al aan dat de Q2 “een onafhankelijk karakter binnen de Q-familie krijgt.” De zijstijlen aan de achterruit doen meteen denken aan de Citroën C4 Cactus, en we zijn er niet van overtuigd dat dit de associatie is die je met een Audi wil oproepen. Hij behoudt een wielbasis van 2,60 meter, dus een deftige binnenruimte moet nog op het appel zijn. Hij beschikt over een koffer die 405 tot 1.050 liter aan bagage aan kan.

Slechts 1.205 kilogram

Gallerij: Bericht Audi Q2Audi brengt drie TFSI benzines en drie TDI diesels naar voor. De 1.0 TFSI driecilinder met 116 pk weegt slechts 1.205 kilogram. De 1.4 TFSI brengt cilinderuitschakeling en 150 pk, terwijl de 2.0 TFSI met 190 pk samen met de 2.0 TDI met 190 pk standaard vierwielaandrijving krijgen. De basisdiesel is de 1.6 TDI met 116 pk, en er is nog een 2.0 TDI met 150 pk. Dit najaar verschijnt hij bij de dealers. Verbruikscijfers en prijzen heeft Audi nog niet vrijgegeven.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.