Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi prologue concept – Wen er maar aan, dit is het nieuwe gezicht van Audi

Hij zou zo voor Gran Turismo bestemd kunnen zijn, maar deze prologue concept van Audi is oneindig veel belangrijker. Hij toont voor het eerst de nieuwe stijl die het merk wil aanhouden.

De prologue is de eerste grote afspraak voor Marc Lichte, de nieuwe designdirecteur die dit jaar in Ingolstadt debuteerde.

Belangrijkste nieuws daarbij voor ons: dit wordt de nieuwe stijl waarop de nieuwe Audi’s zullen voortborduren. De nieuwe Audi A4, die we begin volgend jaar verwachten, haalt dus hier de mosterd. Hoewel het gladde van de huidige generaties nog steeds blijft, zie je toch veel meer krachtige lijnen in het nieuwe design sluipen.

Overigens zou de prologue op twee deuren na wel eens de nieuwe A8 kunnen zijn. Met 5,10 meter lengte is hij iets korter dan de bestaande A8. Door matrix-lasers te gebruiken, kan Audi het design van de lichtblokken vooraan compact houden. De showcar weegt volgens Audi 1.980 kilogram - niet echt light weight - en heeft een 4.0 TFSI benzine met 605 pk, goed voor een spurt naar 100 in 3,7 seconden en een CO2-uitstoot van 199gr/km.

Zonder knopjes

Het interieur maakt ons alvast razend benieuwd. De digitale cockpit maakt dat zowat alle knopjes en toetsen overboord gaan. Hij neemt het breedbeeldinfoscherm in de tellers over van de Audi TT, terwijl hij ook een tablet krijgt waarmee bestuurder en passagiers alle functies kunnen bedienen. Oh ja, en tussen de verschillende schermen is communicatie mogelijk. Zo kan de passagier een route ingeven in het centrale scherm en die met een vingerbeweging naar het scherm aan de tellers ‚swipen’. Audi schakelt over op een 42 Voltsysteem voor het interieur. Daarmee wordt het huidige MMI-systeem op pensioen gestuurd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer