Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi prologue concept

Bericht: Audi prologue concept

Wen er maar aan, dit is het nieuwe gezicht van Audi

20.11.2014

Hij zou zo voor Gran Turismo bestemd kunnen zijn, maar deze prologue concept van Audi is oneindig veel belangrijker. Hij toont voor het eerst de nieuwe stijl die het merk wil aanhouden.

De prologue is de eerste grote afspraak voor Marc Lichte, de nieuwe designdirecteur die dit jaar in Ingolstadt debuteerde.

Gallerij: Bericht Audi prologue conceptBelangrijkste nieuws daarbij voor ons: dit wordt de nieuwe stijl waarop de nieuwe Audi’s zullen voortborduren. De nieuwe Audi A4, die we begin volgend jaar verwachten, haalt dus hier de mosterd. Hoewel het gladde van de huidige generaties nog steeds blijft, zie je toch veel meer krachtige lijnen in het nieuwe design sluipen.

Overigens zou de prologue op twee deuren na wel eens de nieuwe A8 kunnen zijn. Met 5,10 meter lengte is hij iets korter dan de bestaande A8. Door matrix-lasers te gebruiken, kan Audi het design van de lichtblokken vooraan compact houden. De showcar weegt volgens Audi 1.980 kilogram - niet echt light weight - en heeft een 4.0 TFSI benzine met 605 pk, goed voor een spurt naar 100 in 3,7 seconden en een CO2-uitstoot van 199gr/km.

Zonder knopjes

Gallerij: Bericht Audi prologue conceptHet interieur maakt ons alvast razend benieuwd. De digitale cockpit maakt dat zowat alle knopjes en toetsen overboord gaan. Hij neemt het breedbeeldinfoscherm in de tellers over van de Audi TT, terwijl hij ook een tablet krijgt waarmee bestuurder en passagiers alle functies kunnen bedienen. Oh ja, en tussen de verschillende schermen is communicatie mogelijk. Zo kan de passagier een route ingeven in het centrale scherm en die met een vingerbeweging naar het scherm aan de tellers ‚swipen’. Audi schakelt over op een 42 Voltsysteem voor het interieur. Daarmee wordt het huidige MMI-systeem op pensioen gestuurd.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.