Salon van Genève 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi Prologue Avant show car

Bericht: Audi Prologue Avant show car

De nieuwe stijl

24.02.2015

Nadat Audi in Detroit met de Prologue zijn nieuwe stijl voor sedans liet zien, komt in Genève de break aan de beurt met de Prologue Avant show car.

Nog een echte show car, want de Prologue Avant meet liefst 5,11 meter in de lengte. Een A6 Avant haalt momenteel geen vijf meter.

Gallerij: Bericht Audi Prologue Avant show carHet is Audi dan ook meer om de stijl te doen. Meer nog dan vroeger lijkt Audi de kaart van de lifestyle te trekken. De achterpartij lijkt nog sneller naar beneden te komen. Dat geeft meer dynamiek, maar betekent ook minder kofferruimte. En de Avants zijn al niet de beste in hun klasse wat dat betreft. Over de verlichting en de communictatiemogelijkheden tussen bestuurder en passagiers geeft Audi al info, maar hoe ruim hij is? Nee hoor.

Hybride

De Prologue Avant show car maakt gebruik van de hybride technologie uit de nieuwe Q7. Die krijgt hier wel nog een boost naar 455 pk en 750 Nm. Die komt van een 3.0 TDI en een elektrische motor. Hij kan 54 kilometer ver op elektrisch vermogen alleen. Wanneer de beide samenwerken, is 0 tot 100 in 5,1 seconden mogelijk. Natuurlijk beschikt hij over vierwielaandrijving, wat niet zijn enige link is met de bekende Urquattro bovendien. Uiterlijk speelt Audi graag de welvingen boven de wielkasten uit die deze Quattro zo bekend maakten.

Of een dergelijke lange break mogelijk is, valt nog af te wachten. Maar Audi laat wel weten dat deze ‚getunede’ hybride aandrijving makkelijk haalbaar zou zijn. Volgens Audi volstaat 1,6 l/100 km.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.