Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi PB18 e-tron

Bericht: Audi PB18 e-tron

Restjes uit de motorsport

30.08.2018

Toen Audi zich in 2016 terugtrok uit Le Mans, stond de nieuwe auto om het op te nemen tegen Porsche en Toyota in de LMP1-klasse eigenlijk al zo goed als klaar. Audi heeft nu ‘iets’ gevonden om met de restjes te doen: de PB18 e-tron.

Gallerij: Bericht Audi PB18 e-tronAudi liet de PB18 e-tron voor het eerst zien in de marge van het concours d’élégance in Palm Beach. Het merk heeft het over een concept van volledig elektrische racewagen voor de weg, maar er is meer aan de hand.

De oorsprong is bij Audi Sport te zoeken, waar een klant gevraagd had ‘of er nog plannen waren met de resterende chassis van de nieuwe Le Mans-wagen’, die uiteindelijk nooit gereden heeft. Daarop is deze studie gestart.

470 liter koffer

Gallerij: Bericht Audi PB18 e-tronDe designstudio van Audi kwam daarop met dit knappe design, dat makkelijk de vergelijking kan doorstaan met de Project One van Mercedes AMG en de Bugatti Chiron. Audi vond zelf een gewaagde oplossing om de ruimte naar de achterspoiler te overbruggen, door voor een Sportback-concept te gaan. ‘Handig, zo heeft deze hypercar wél kofferruimte’, staat zelfs in het communiqué. Jawel, een hypercar met 470 liter kofferruimte.

Ook het interieur is spectaculair, met in de concept een eenzitterconcept dat fysiek kan worden verschoven van het midden (voor op circuit) naar de zijkant, waardoor er één passagier meekan. Stuur en pedalen zijn alleen elektronisch verbonden, waardoor de verschuiving mogelijk is.

Tot 764 elektrische paarden

Gallerij: Bericht Audi PB18 e-tronDe concept maakt alleen gebruik van elektrische motoren, voor een gezamenlijk vermogen van 670 pk en zelfs een tijdelijke piek van 764 pk (en 830 Nm). Hij heeft nauwelijks 2 seconden nodig om 100 km/u te halen en de top ligt boven 300 km/u. Indien Audi Sport effectief overgaat tot productie, is het niet zeker dat de PB18 alleen maar elektrisch zal worden aangedreven. We houden het verder in de gaten.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.