90ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi op Salon 2012

Bericht: Audi op Salon 2012

Nadruk op ‘onze’ A1

08.01.2012

Audi legt op het Salon de nadruk op de in Vorst gebouwde A1, met de Belgische première van de vijfdeurs Sportback. Daarnaast valt de gefacelifte A4- en A5-familie te bewonderen.

De Sportback is het tweede model uit de in Vorst gefabriceerde A1-familie. Hoewel een vijfdeursmodel, is hij maar even lang als de driedeurs: net geen 4 meter. Wel is de toegang naar de achterste plaatsen beter en beschik je er over wat meer hoofdruimte. Hij is meteen te bestellen, en begint aan 16.950 euro.

Gallerij: Bericht Audi op Salon 2012 Eveneens in Belgische première stelt Audi de facelifts van de A4-familie voor. Nieuwe lichtblokken en een hertekende motorkap en ‘single frame’ radiatorrooster kenmerken de A4 voor 2012. Aan de binnenkant kreeg hij nieuwe hendels en het MMI multimediasysteem dat zich voortaan met knoppen onder de versnellingspook laat bedienen. De dieselmotoren zijn stiller geworden en iets zuiniger. Ook de A5 kreeg een facelift, zowel in coupé-, cabrio- als in Sportbackvorm. Belangrijkste wijziging hier is dat de V8-motor in de S5 definitief geparkeerd is ten voordele van een biturbo 3.0 zescilinder. Met 333 pk is die nog best goed bedeeld.

e-tron

Gallerij: Bericht Audi op Salon 2012 Audi showt verder in Brussel zijn elektrische concept cars die eerder al ophef maakten op diverse internationale autosalons. Zo is er de R8 e-tron, waarmee Audi zijn elektrische technologie op punt stelt. Waar de R8 op sportieve prestaties ingesteld is, dient de A1 e-tron meer als ontwikkelingsvoertuig om een in dagelijks bruikbare elektrische auto op punt te stellen. (jd)

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.