Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 11 – A5 en Q2 domineren grote stand

Audi heeft flink wat ruimte nodig om zijn gamma te tonen. In Paleis 11 neemt het merk 1.495 vierkante meter in beslag, met de A5-familie en de Q2 voorop.

De grote primeurs – zelfs de Q8 die bij Audi in Vorst zal worden geproduceerd – zijn niet voor Brussel, maar voor het Salon van Detroit. Toch valt op de stand in Brussel nog genoeg te beleven.

Q2 en Q5

Laat ons het eerst eens hebben over de Q2 bijvoorbeeld, de voorlopige kleinste SUV in de Audi-familie. Hip, knap samengesteld en duur, zoals de rest van Audi’s gamma. Maar gezien het segment in de mode is, belooft hij een hit in de verkoopslijsten te worden. Vraag is of hij beter zal kunnen doen dan de Q5, die net vernieuwd is. Dat zou je aan het uiterlijk niet zien, maar Audi’s filosofie om weinig te veranderen is vooralsnog zeer gesmaakt gebleken door de klanten.

A5-familie

Ook de A5 zit in het nieuw, in navolging van de A4. Zowel de Coupé, de Sportback als de S5 verdienen een plaatsje op de stand. Begrijpt u nu hoe al die vierkante meters gevuld raken? Overigens, wat alternatieve aandrijving betreft, plaatst Audi deze keer de spots op de met aardgas aangedreven A4 Avant g-tron, met 170 krachtige 2.0 turbobenzine. Hij heeft een gehomologeerde CO2-uitstoot van 103 g/km. Voor de Audi TT RS moet u naar de Dream Cars expo.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer