Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi op Autosalon Brussel 2014 - Paleis 11 – Dubbele première voor A3

Audi pakt uit met zijn hele gamma, van de A1 « made in Belgium » tot de gerestylede A8. Maar toch staat vooral de A3 in de spots met de Belgische premières van de A3 Cabriolet en de A3 Sportback g-tron.

Net als twee jaar geleden palmt D’Ieteren Paleis 11 volledig in. Daarbij maakt vooral de Audi-stand indruk met een oppervlakte van 2.350m2 om alle toptechnologie en exclusiviteit van het merk te etaleren.

De blikvanger is de A3 Cabriolet. Dit nieuwe model kreeg een groeischeut (+18 cm) en verloor tegelijk gewicht (-50 kg), terwijl ook het verbruik gemiddeld 12% afnam met de nieuwe TFSI (140 en 180 pk) en TDI-motoren (150 pk). Verder is er voor het eerst ook een Quattro-versie leverbaar.

Het ecologische tintje wordt voorzien door de A3 Sportback g-tron. Deze versie van de 1.4 TFSI rijdt op e-gas, methaan opgewekt door elektriciteit. Iets conventioneler is de A3 Ultra die uitpakt met laatste ontwikkelingen van de 1.6 TDI 110 pk, een lichtere structuur (1.205 kg) en tal van ingrepen waardoor het verbruik beperkt blijft tot 3,2l/100 km. Weldra zal deze ‘Ultra’-aanpak ook doorsijpelen naar de andere modellen in het gamma.

Ander nieuws voor het merk met de vier ringen is de vernieuwde A8, die een evolutie van het vorige model brengt. Het aluminium koetswerk is nog steeds van de partij en garandeert een laag gewicht voor de aanzienlijke omvang van de wagen. Op technisch vlak brengt de A8 weer enkele interessante nieuwtjes zoals de adaptieve led-verlichting die anticipeert op het wegtracé door gebruik te maken van de GPS. De V8 4.0 TFSI en W12 6.3 motoren voldoen aan de Euro6-norm en gebruiken de « cylinder on demand » -technologie die enkele cilinders uitschakelt bij geringe belasting en daarmee het verbruik drukt.

Op de Audi-stand staan verder nog de nieuwste sportieve modellen, zoals de RS7 Sportback of de RS Q3, te pronken. En in de « Audi Exclusive Lounge » wordt getoond welke personaliseringsmogelijkheden het merk biedt. Tenslotte is er de gelegenheid de Audi Q5 Hybrid te proberen op de Eco Test Track in Paleis 2.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer