92ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Audi op Autosalon Brussel 2014 - Paleis 11

Bericht: Audi op Autosalon Brussel 2014 - Paleis 11

Dubbele première voor A3

20.01.2014

Audi pakt uit met zijn hele gamma, van de A1 « made in Belgium » tot de gerestylede A8. Maar toch staat vooral de A3 in de spots met de Belgische premières van de A3 Cabriolet en de A3 Sportback g-tron.

Net als twee jaar geleden palmt D’Ieteren Paleis 11 volledig in. Daarbij maakt vooral de Audi-stand indruk met een oppervlakte van 2.350m2 om alle toptechnologie en exclusiviteit van het merk te etaleren.

Bericht Audi op Autosalon Brussel 2014 - Paleis 11De blikvanger is de A3 Cabriolet. Dit nieuwe model kreeg een groeischeut (+18 cm) en verloor tegelijk gewicht (-50 kg), terwijl ook het verbruik gemiddeld 12% afnam met de nieuwe TFSI (140 en 180 pk) en TDI-motoren (150 pk). Verder is er voor het eerst ook een Quattro-versie leverbaar.

Het ecologische tintje wordt voorzien door de A3 Sportback g-tron. Deze versie van de 1.4 TFSI rijdt op e-gas, methaan opgewekt door elektriciteit. Iets conventioneler is de A3 Ultra die uitpakt met laatste ontwikkelingen van de 1.6 TDI 110 pk, een lichtere structuur (1.205 kg) en tal van ingrepen waardoor het verbruik beperkt blijft tot 3,2l/100 km. Weldra zal deze ‘Ultra’-aanpak ook doorsijpelen naar de andere modellen in het gamma.

Bericht Audi op Autosalon Brussel 2014 - Paleis 11Ander nieuws voor het merk met de vier ringen is de vernieuwde A8, die een evolutie van het vorige model brengt. Het aluminium koetswerk is nog steeds van de partij en garandeert een laag gewicht voor de aanzienlijke omvang van de wagen. Op technisch vlak brengt de A8 weer enkele interessante nieuwtjes zoals de adaptieve led-verlichting die anticipeert op het wegtracé door gebruik te maken van de GPS. De V8 4.0 TFSI en W12 6.3 motoren voldoen aan de Euro6-norm en gebruiken de « cylinder on demand » -technologie die enkele cilinders uitschakelt bij geringe belasting en daarmee het verbruik drukt.

Op de Audi-stand staan verder nog de nieuwste sportieve modellen, zoals de RS7 Sportback of de RS Q3, te pronken. En in de « Audi Exclusive Lounge » wordt getoond welke personaliseringsmogelijkheden het merk biedt. Tenslotte is er de gelegenheid de Audi Q5 Hybrid te proberen op de Eco Test Track in Paleis 2.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.