Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Audi lijft Ducati in

Bericht: Audi lijft Ducati in

Mag 860 miljoen kosten

18.04.2012

Na de premies voor de werknemers bleef er bij Audi blijkbaar nog wat geld in de kas over. Voor 860 miljoen euro neemt het merk de Italiaanse motorlegende Ducati over.

Dat Audi – en meer bepaald Ferdinand Piech van de VW-groep – Ducati aan het Duitse imperium wilde toevoegen, was al een tijdje duidelijk. Maar nu zijn de onderhandelingen dus afgerond. Audi maakte woensdag bekend dat een akkoord was bereikt, terwijl volgens persbureau Reuters de overnameprijs 860 miljoen euro bedraagt.

Daarmee is Audi aan zijn derde Italiaanse merk toe, na Lamborghini en Italdesign. Volgens Audi-voorzitter Rupert Stadler is Ducati één van de meest winstgevende merken in het motorlandschap en daarom is het een perfecte keuze voor Audi.” Ducati werd in 1926 opgericht door Adriano en Marcello Ducati. Vorig jaar verkocht het merk 42.000 moto’s, goed voor een omzet van 480 miljoen euro. Het merk zet momenteel negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi in de MotoGP in. Er is ook een samenwerking met AMG (en dus Mercedes), maar die riskeert binnenkort te verdwijnen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.