Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi lijft Ducati in – Mag 860 miljoen kosten

Na de premies voor de werknemers bleef er bij Audi blijkbaar nog wat geld in de kas over. Voor 860 miljoen euro neemt het merk de Italiaanse motorlegende Ducati over.

Dat Audi – en meer bepaald Ferdinand Piech van de VW-groep – Ducati aan het Duitse imperium wilde toevoegen, was al een tijdje duidelijk. Maar nu zijn de onderhandelingen dus afgerond. Audi maakte woensdag bekend dat een akkoord was bereikt, terwijl volgens persbureau Reuters de overnameprijs 860 miljoen euro bedraagt.

Daarmee is Audi aan zijn derde Italiaanse merk toe, na Lamborghini en Italdesign. Volgens Audi-voorzitter Rupert Stadler is Ducati één van de meest winstgevende merken in het motorlandschap en daarom is het een perfecte keuze voor Audi.” Ducati werd in 1926 opgericht door Adriano en Marcello Ducati. Vorig jaar verkocht het merk 42.000 moto’s, goed voor een omzet van 480 miljoen euro. Het merk zet momenteel negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi in de MotoGP in. Er is ook een samenwerking met AMG (en dus Mercedes), maar die riskeert binnenkort te verdwijnen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer