Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Audi-DHL-Amazon

Bericht: Audi-DHL-Amazon

Leveren in de koffer

04.05.2015

De huidige hoeveelheid technologie aan boord van een auto opent ongekend veel mogelijkheden. Zoals pakjes laten leveren aan je auto, een experiment dat Audi, DHL en Amazon starten.

Het experiment beperkt zich voorlopig enkel tot München, en dan nog zijn er slechts een paar proefkonijnen aangeduid. Maar Audi, DHL en Amazon testen weldegelijk uit hoe ze uw leven nog aangenamer kunnen maken.

In de koffer

Wanneer je zoals de meeste mensen overdag werkt, is het niet makkelijk om een overeenkomst te vinden met de besteldienst om een pakje te laten leveren. ‘Tussen 11 en 18 uur’ is een brede vork, waarbij je maar moeilijk naast de deur kan kamperen tot je pakje toekomt. DHL, Audi en Amazon willen nu een experiment starten waarbij de koffer van een auto het afleverpunt is.

Bericht Audi-DHL-AmazonHet principe: mits een akkoord van de bestemmeling kan de besteldienst op de dag van de levering via geo-localisatie opsporen waar de auto van de bestemmeling zich bevindt. De besteldienst beschikt over een unieke code, die slechts enkele uren geldig is en bepaald wordt door de bestemmeling. Met die code kan de besteller de koffer van de auto van de bestemmeling openen en het pakje in de koffer afleveren. Eens de koffer opnieuw gesloten, vervalt de geldigheid van de code. Audi legt uit dat het ook omgekeerd werkt. De klant kan een pakje in de koffer leggen en een code uitreiken aan DHL, die daarmee het pakje kan oppikken volgens hetzelfde principe.

Natuurlijk bestaat de vrees dat de code gekraakt kan worden door onverlaten die zo in je auto kunnen inbreken. Maar anderzijds is dit duidelijk tijdwinst voor mensen die niet zomaar tussen 11 en 18 naast de deur kunnen kamperen voor een pakje.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.