Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Audi A6

Bericht: Audi A6

Meer speeltjes in business class

28.02.2018

Begin maart krijgen we in Genève de nieuwe Audi A6 te zien. In afmetingen wijzigt die nauwelijks, maar er komt wel een pak technologie bij.

De nieuwe Audi A6 blijft net onder 5 meter, in de lengte komt er een klad millimeters bij, in de breedte er een centimeter af genepen, “maar het interieur is ruimer dan ooit”, stelt men bij Audi.

Weg met de draaiknop

Gallerij: Bericht Audi A6De stijl is gelikt en clean als steeds, maar blijft generisch. Je zoekt nog steeds naar verschillen in de Audi-stamboom. Aan de binnenkant trekt Audi resoluut de kaart van het digitale. Zo kan je tot 7 profielen aanmaken via het nieuwe MMI multimediasysteem van de Audi A6, met je eigen voorkeursettings. Het belangrijkste aan dat nieuwe MMI: geen draaiknop meer. De bediening verloopt volledig via twee touch screens, het bovenste voor media en navigatie, het onderste voor de airco. Hij kan waarschuwingen vanuit de weginfrastructuur ontvangen over gevaarlijke situaties. Parkeren kan via de smartphone.

Vierwielsturing en milde hybride

Gallerij: Bericht Audi A6Audi installeert in elke nieuwe A6 een milde hybride ondersteuning via een 48 Volt elektrisch systeem. Tussen 55 en 160 km/u beschikt hij over een vrijloopfunctie en de start/stop grijpt al in vanaf 22 km/u. Dit moet het verbruik met 0,7 l/100 km terugdringen. Wie het beste wil maken van de 3.0 TFSI (340 pk) en de 3.0 TDI (286 pk) – de enige motoren die bij de lancering beschikbaar zijn – kan opteren voor vierwielsturing. Vanaf juni is de nieuwe Audi A6 beschikbaar, vanaf 61.900 euro voor de TDI.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.