Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi A5 & S5 Sportback – Meer deuren nodig?

Nauwelijks enkele weken nadat we u onze eerste indrukken brachten van de nieuwe Audi A5 en S5 Coupé, profiteert nu ook de Sportback van de nieuwe look.

Weinig verrassend eigenlijk, want de Audi A5 Sportback deelt zowat alles met de coupé. Hij heeft een identieke mechanische catalogus bijvoorbeeld, die bestaat uit twee TFSI motoren en drie TDI’s. De vermogens gaan van 190 pk tot 286 pk, waarboven de Audi S5 Sportback plaatsneemt met zijn 384 pk uit een 3.0 benzine biturbo V6.

Maar ook het immens arsenaal aan elektronica is hetzelfde, voor zowel de rijhulpen als voor het infotainment. Zo kan hij semi-autonoom rijden tot 65 km/u. Hij ziet er agressiever uit dan de vorige generatie, al vinden sommigen hem ook minder harmonieus.

Wereldverbeteraar

Audi belooft een betere wegligging, met dank aan een volledig nieuw onderstel. Maar de A5 Sportback zou ook over meer binnenruimte beschikken, vooral dan op de achterste zitplaatsen. Met een lengte van 4,73 meter is hij bijna identiek gebleven, op 2 centimeter groei na dan. Het gewicht daalde wel met 85 kilogram, naar ongeveer 1.470 kilogram nu.

Toch heeft Audi nog een verrassing in petto met de A5 Sportback. Hij krijgt namelijk een G-Tron-versie die zowel kan rijden met e-gas (gewonnen uit de ontbinding van biomassa), aardgas of benzine.

De nieuwe Audi A5 en de S5 Sportback worden onthuld op het Autosalon van Parijs, dat eind deze maand opent. De bestelboekjes mogen open in oktober en de eerste leveringen zijn voor begin 2017. Alleen de prijs is nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer