Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Audi A3 Facelift – Op drie cilinders

Audi laat voor het eerst zijn herstylede A3 zien. De wijzigingen vallen makkelijk te spotten, maar onderhuids zijn belangrijke wijzigingen te melden.

Je moet voor een keer geen grote specialist zijn om de update van de Audi A3 te spotten. Vooraan zie je duidelijk hoe het Single Frame radiatorrooster in omvang is toegenomen. Ook de lichtblokken zijn gewijzigd. Je vindt - uniek in deze klasse - xenonlichten als de standaardkeuze en voor het eerst kan je hierdoor voor led matrixlichten in de optielijst kiezen.

Virtual Cockpit

Andere première van deze Audi A3: de mogelijkheid om het klassieke instrumentenpaneel in te ruilen voor de reeds beroemde Virtual Cockpit, een scherm dat je naar wens kan aanpassen. We geven nog mee dat Audi de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem MMI uit de rekken heeft geplukt. De vernieuwde A3 kan voorts nog rekenen op een rijvaksensor met actieve stuurcorrectie. Samen met de adaptieve cruise control en de S Tronic automaat maakt dat autonoom rijden in fileverkeer tot 65 km/u mogelijk. Opnieuw, dat hebben we in dit segment nog niet eerder gezien.

1.0 TFSI

De Audi A3 facelift kan je voortaan ook met drie cilinders bestellen. Hij krijgt de 115 pk sterke turboversie, die de 1.2 vervangt. De 1.4 TFSI met cilinderuitschakeling en 150 pk blijft behouden. De 1.4 TFSI met 125 pk verdwijnt wel uit de catalogus, net als de 1.8 die moet plaatsmaken voor een nieuwe 2.0 TFSI met 190 pk. Bij de diesels verandert er niets: 1.6 TDI met 110 pk en 2.0 TDI met 150 pk of 184 pk. De S3 wint 10 pk. De 2.0 TFSI is hier naar 310 pk gepusht.

Alle beschikbare carrosserievarianten van de Audi A3 (driedeurs, vierdeurs, Sportback en cabrio) krijgen meteen de aanpassingen van de facelift mee. Idem voor de Audi A3 e-Tron (elektrisch) en de Sportback g-Tron (aardgas). Vanaf begin mei kan je hem bestellen, de eerste leveringen zijn gepland tijdens de zomer. Maar op de juiste prijzen is het nog wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer