Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin – 99 Vanquish Zagato’s en 1 Vantage GT by Q

Is uw Aston Martin nog niet exclusief genoeg? Geen nood, daar valt een mouw aan te passen. Aston Martin heeft net beslist dat het 99 stuks laat bouwen van de Vanquish Zagato, en één exemplaar van de Vantage GT12.

Het was nog niet helemaal duidelijk hoeveel stuks er van de Aston Martin Vanquish Zagato zouden worden gebouwd. Het zouden er meer worden dan de twee stuks van de DB9 en de DBS die Zagato voor de viering van honderd jaar Aston Martin bouwde, en zo meer in lijn liggen met de V12 Vantage Zagato uit 2011.

Breed radiatorrooster

99 stuks mag je verwachten, van deze prachtige Aston Martin Vanquish Zagato, opvallend door zijn karakteristieke bubbeldak en prachtige achterpartij uit carbon. Aston-Martin droeg ook zijn steentje bij en pepte de 6.0 V12 nog op tot 600 pk. Hij staat garant voor een 0-100 km/u in iets meer dan 3,5 seconden. Vooraan herken je hem meteen aan zijn ronde led-dagrijlichten die uit het breed opengetrokken radiatorrooster priemen.

Roadster

Nog uitzonderlijker is deze Aston Martin Vantage GT12 Roadster. Hij is specifiek ontwikkeld op vraag van één klant door de Q-divisie (jawel hoor, ze kennen hun klassiekers bij Aston Martin) van het merk. Ook hier vinden we de 6.0 V12 met 600 pk, nog een volledig atmosferische motor overigens.

Op basis van de Aston Martin Vantage GT12 Coupé creëerde de Q-divisie in negen maanden tijd deze roadster. Hij kreeg niet alleen eigen carbon koetswerkstukken, maar ook een nieuwe ophanging. Het uitlaatsysteem is volledig in titanium. De kleuren en de binnenafwerking zijn volledig op vraag van de klant afgewerkt. Met voldoenden centen op zak, is voor een Aston Martinklant duidelijk alles mogelijk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer