Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Aston Martin Vantage GTE

Bericht: Aston Martin Vantage GTE

Trainen in Spa voor debuut in Le Mans

08.05.2018

Aston Martin zette voor het eerst zijn spectaculaire Vantage GTE in competitie in. Dat gebeurde tijdens de WEC-manche in Spa, in de voorbereiding op de 24 Uren van Le Mans. Het was geen gedroomde start.

Gallerij: Bericht Aston Martin Vantage GTEIn de GTE-klasse is de Aston Martin Vantage de meest opvallende nieuwkomer. Ja, BMW is er ook BMW om met de nieuwe M8 de handschoen op te nemen tegen Ford, Porsche en Ferrari, maar de Vantage is visueel toch van een andere orde. Hij lijkt bijna van een nieuwe planeet te komen.

35.000 testkilometers

Gallerij: Bericht Aston Martin Vantage GTEAston Martin heeft er alles aan gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zo is onze van BMW overgekomen landgenoot Maxime Martin aangetrokken. Hij kon de afgelopen maanden uitgebreid testen. De Vantage GTE had al 35.000 kilometers in de wielen op 14 verschillende circuits voor hij naar Spa werd gestuurd. Door de Aston Martin Vantage GTE zien we eigenlijk ook Mercedes voor het eerst debuten in het WEC-kampioenschap. De Vantage beschikt over de 4.0 V8 biturbo AMG-motor die we kennen uit de AMG GT. Het vermogen wordt tussen 450 pk en 550 pk geschat.

Balance of Performance

Gallerij: Bericht Aston Martin Vantage GTEDie schatting heeft al meteen tot problemen geleid in Spa. Om het deelnemersveld op gelijke voet te plaatsen, worden alle GT-wagens onderworpen aan een Balance of Performance die verschillen tussen de auto’s moet uitvlakken. Het is steeds moeilijk om een nieuwe auto meteen in te schatten, en dat is ook gebleken in Spa. De Astons waren net als de BMW trager dan de Fords en de Porsches. Zowel Aston Martin als BMW, maar ook Ferrari, hebben daarom in de aanloop naar Le Mans een herziening van de Balance of Performance (BOP) gevraagd. Bij de Aston Martin kan dat simpelweg door wat meer turbodruk toe te staan, wat meer vermogen geeft.

Aston Martin gaf in de marge nog aan dat er GT3 en GT4-klantenversies van de nieuwe Vantage komen, die we onder meer in de Blancpain-kampioenschappen zullen zien vanaf 2019.

Gallerij: Bericht Aston Martin Vantage GTE

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.