Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin Vanquish Zagato – De beste vrienden, aflevering 5

De bezoekers van het schoonheidsconcours in de Villa d’Este mochten als eersten het resultaat bewonderen van de vijfde keer dat Aston Martin en het Italiaanse designhuis Zagato samenwerkten. Opnieuw kunnen we alleen maar spreken van een waw-effect.

De samenwerking gaat al terug naar 1960, toen Aston Martin en Zagato voor het eerst samen een auto lanceerden. De Aston Martin DB4 ging meteen de legende in als één van de mooiste Astons ooit. In 56 jaar hebben beide legendarische huizen nog maar vijf keer samen een project op poten gezet, maar elke keer konden we spreken van een meesterwerk.

Carbon

Het concours Villa d’Este in Italië is de favoriete plek geworden van constructeurs die willen pochen met concept-cars, met ‘one-off’ modellen of op maat gemaakte modellen van Italiaanse carrozzeria’s. Dit jaar kozen Aston Martin en Zagato voor dit majestueuze decor. Opnieuw kunnen we vaststellen dat Britse upperclas en Italiaan raffinement elkaar wonderwel aanvullen.

Het koetswerk van de Aston Martin Vanquish Zagato is volledig in carbon geproduceerd. Hij verwerkt de designtaal van beide merken tot een coherent geheel. Vooraan is hij heel herkenbaar Aston Martin, maar dan wel met de led-dagrijlichten waar Zagato een handelsmerk van maakte. Ook het profiel is onmiskenbaar Aston Martin, maar de achterkant kan niet anders dan uit de Milanese designstudio van Zagato komen. De onderbreking van de wielkast achter de voorwielen doet denken aan de Aston Martin One-77, de ronde achterlichten en de dubbele bulten in het dak zijn dan weer echte Zagato designstatements. Die bulten zijn oorspronkelijk met een praktisch doel ontworpen: meer hoofdruimte geven in benepen racewagens, zodat je ook een helm kon dragen. Aston Martin heeft ook onderhuids wat werk gedaan, en pompte de 6.0 V12 van 576 pk naar 600 pk. Ook het onderstel kreeg andere afstellingen.

Hoeveel stuks komen er, hoeveel kost hij? Vragen die voorlopig zonder antwoord blijven. Momenteel bestaat alleen dit exemplaar, maar een beperkte productie lijkt al quasi zeker.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer