Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Aston Martin Valkyrie – Asfaltkrijger

De supersportwagen die Aston Martin en Red Bull Technologies samen ontwikkelen, heeft een naam. Die van de maagdelijke vechtmachines uit de Scandinavische mythologie.

Valkyriën zijn de jonkvrouwen die ten strijde trokken voor Odin, de meester van de Goden. Ze voerden de gevechten aan, zaaiden dood en verderf en brachten strijderszielen aan in het paleis van Odin. Een heel programma… voor een auto.

V

Het komt er op neer dat Aston Martin een naam nodig had die begon met een ‘V’ om de definitieve naam vast te leggen van wat begon als de AM-RB 001, om zo een traditie in eer te houden die in 1952 begon met de DB2 Vantage, de krachtiger versie van de DB2. Sindsdien kregen al de ‘betere’ modellen van het merk een naam met een V toebedeeld. Na Vantage was er Virage, Vanquish en recent nog Vulcan. Nu is er dus de Valkyrie, waarmee Aston Martin plaatsneemt tussen de Ferrari LaFerrari, de Porsche 918 Spyder en de McLaren P1.

Cosworth

In tegenstelling tot wat we u bij ons vorige bericht vertelden in juli, heeft Aston Martin nog niet veel meer details prijsgegeven. We weten alleen dat de ontwikkeling van de atmosferische 6.5 V12 is toevertrouwd aan Cosworth, dat de sequentiële zevenversnellingsbak ontwikkeld en geproduceerd wordt bij Ricardo (een erg gespecialiseerd bedrijf dat in de F1 actief is en Bugatti tot zijn klanten mag rekenen), terwijl de batterijen voor het hybride vehikel bij de Kroaten van Rimac besteld zijn. Zij baarden zelf opzien met de volledig elektrische Rimac Concept

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer