Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Aston Martin DB5

Bericht: Aston Martin DB5

Bond-auto uit de printer

14.11.2012

Zelf raken we niet verder dan een vliegtuigje vouwen uit papier. Maar het Duitse Voxeljet laat zo een Aston Martin DB5 uit de 3D-printer rollen. Handig, zo bleek, voor de makers van Skyfall, de nieuwe Bond.

Bericht Aston Martin DB5De Aston Martin DB5 is een klassieker, die in Goldfinger furore maakte aan de zijde van Bond, en sindsdien nog geregeld aan de zijde van 007 opdook. Alleen is hij sindsdien behoorlijk in waarde gestegen, en dus zelfs voor een productie als Bond te kostelijk geworden om doodleuk op te blazen. Probleem, want dat is precies het lot dat de DB5 in Skyfall te beurt valt.

Veiling

Bericht Aston Martin DB5De oplossing komt uit Duitsland en uit enkele wat plastic. Voxeljet is gespecialiseerd in 3D-prints en kreeg de opdracht van de makers om drie waarheidsgetrouwe DB5’s in plastic onderdelen af te printen op schaal 1:3. Die onderdelen zijn vervolgens geassembleerd door Propshop Modelmakers, een bedrijfje dat accesoires voor de filmindustrie bouwt. Elke DB5 bestond uit een metalen chassis waarrond 18 onderdelen zijn geassembleerd. Om vervolgens vol kogelgaten te worden gestopt en finaal explosief aan een einde te komen. Nog steeds een duur einde, want één van de modellen haalde bijna 80.000 euro op een veiling. Maar minder duur dan een echte Bond-DB5, want zo’n exemplaar haalde al ooit 3,2 miljoen euro op een veiling.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.