Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Aston Martin DB4 GT

Bericht: Aston Martin DB4 GT "Continuation"

Meer nieuwe ‘oudjes’

22.12.2016

Toch gek wat een constructeur nog allemaal aantreft bij de grote schoonmaak. Na Jaguar dat oude onderstellen gebruikt om zes ontbrekende Lightweight E-Types en 9 XKSS’en te maken, is het nu de beurt aan Aston Martin. Dat maakt nog 25 DB4 GT’s, waarvan er slechts 75 bestonden (waarbij 8 Lightweights) die tussen 1959 en 1963 zijn geproduceerd.

Gallerij: Bericht Aston Martin DB4 GT Newport-Pagnell

Om trouw te blijven aan de traditie, zullen de 25 ‘Continuation’ DB4 GT’s niet in Aston Martins nieuwe hoofdkwartier in Gaydon worden gebouwd maar wel in de oude fabriek in Newport-Pagnell, waar al een tiental jaar geen nieuwe Aston meer is geassembleerd.

Gallerij: Bericht Aston Martin DB4 GT De nieuwe DB4 GT’s verlengen de reeks van de 8 Lightweight-exemplaren en krijgen chassisnummers die daarop volgen. Ze zullen volgens de technieken van 1959 worden geproduceerd, maar ook moderne technieken benutten waardoor de koetswerkpanelen preciezer zullen passen. De afwerking is manueel werk. Remmen, overbrenging en motor zullen hierdoor ook beter presteren. Al blijft hij wel bij de originele 3.7 zes-in-lijn-configuratie met 340 pk. Aston beweert dat het gevoel dat van de oude DB4 blijft.

Volledig programma

Gallerij: Bericht Aston Martin DB4 GT Zoals hun voorgangers zijn ook de DB4 GT Continuations voorbestemd voor circuitgebruik. Daarom ook heeft Aston Martin een volledig programma uitgewerkt voor de gelukkige kopers waarbij ze twee jaar lang de meest prestigieuze circuits ter wereld kunnen aandoen met hun auto.

De Aston Martin DB4 GT krijgt een prijskaartje van 1,5 miljoen pond, ofwel 1,8 miljoen euro. Vraag is, voelen de eigenaars van een echte DB4 GT Lightweight zich nu tekort gedaan?

Gallerij: Bericht Aston Martin DB4 GT

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.