Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Arnold-Benz Motor Carriage – De eerste snelheidsboete ooit was voor…

Tijdens het schoonheidsconcours van Hampton in september kunnen de bezoekers zich vergapen aan een wagen die een trieste primeur met zich draagt…

Nee, deze Arnold-Benz Motor Carriage uit 1896 is niet de eerste auto ter wereld, maar hij komt wel in de buurt. Om hem te assembleren had de Britse landbouwingenieur William Arnold een licentie bij Benz gekocht. We zien er dan ook wel wat verwijzingen in naar de echte eerste auto ter wereld, de moeder van alle Mercedes’en.

13 km/u

Wat is dan die trieste primeur? Wel, dit is de eerste auto die ooit door de politie aan de kant is gezet voor overdreven snelheid. In het Verenigd Koninkrijk schreef de wet destijds voor dat elke auto moest worden voorafgegaan door een man te voet met een rode vlag. De maximaal toegestane snelheid was 2 mijl per uur, omgerekend 3,2 km/u. Die dag was Walter Arnold, waarschijnlijk een zoon van William, in voor een wilde rit. Hij lapte alle regels aan zijn laars en trok zonder rode vlag-man de weg op, aan de waanzinnige snelheid van 8 mijl per uur (iets minder dan 13 km/u). Hij werd onderschept door een agent… op de fiets. De boete bedroeg 2 shilling (nu 82 euro). Hij was vast ook de eerste jongeman die thuis de levieten werd gelezen omdat hij wat wild was geweest met de auto van de familie. Zo zijn er nog veel gevolgd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer