Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Ariel Atom 4 – In al zijn puurheid

Ariel stelt een nieuwe Atom voor. Nog steeds herleid tot zijn essentie, maar wel met de 2-liter turbobenzine uit de Honda Civic Type R. Met 320 pk knalt hij naar 100 km/u in 2,8 seconden.

Rijden met een Ariel Atom is een beleving als geen ander. Het is alsof je naakt op een kanonskogel gebonden wordt, waarna het vuur aan de lont gaat. Rijden met een Ariel Atom is de meest bangelijke ervaring die je ooit op vier wielen zal meemaken, in beide betekenissen te interpreteren.

Sneller

Nu heeft Ariel een nieuwe generatie van de Atom uit. Die lijkt identiek, maar is eigenlijk bijna helemaal veranderd. Hij krijgt de Euro6-turbobenzine van de jongste Honda Civic Type R, met 320 pk voor minder dan 600 kilogram. Daarmee is hij 10 pk krachtiger dan de vorige Atom. Hij krijgt een nieuwe buizenstructuur, met dikkere buizen waardoor hij 15 procent meer torsiestijfheid heeft. De wielen groeien een maatje, naar 16-duim vooraan en 17-duim achteraan. De topsnelheid bedraagt 260 km/u.

De Brit moet bij ons ongeveer 45.000 euro kosten. Begin volgend jaar volgen de eerste leveringen in het Verenigd Koninkrijk. We kijken al uit naar een eerste kennismaking… en ergens ook weer niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer