Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ares Design

Bericht: Ares Design

Na de 250 GTO is de 412 aan de beurt

23.10.2018

Bij Ares Design hebben ze blijkbaar geen gebrek aan ideeën. Slechts weken nadat het Italiaanse bedrijf zijn 250 GTO-project toonde, laat het nu ook een nieuwe Ferrari-remake zien.

Gallerij: Bericht Ares Design Wat een revival, mogen we wel zeggen. De Ferrari 412 is onbekend gebleven bij het grote publiek, maar is op een pedestal geplaatst door de liefhebbers. De 412 neemt plaats in het rijtje 2+2 coupés met V12 voorin. Daarmee hoort hij thuis in een rijtje waarin ook de 250 GTE, de 330 GT en de 365 GT 2+2 staan. Ja kan de 400-familie (365 GT4 2+2, 400, 400i, 412) ook zien als de voorloper van de sublieme 456 GT. Hij dateert uit het begin van de jaren ’70 en liep tot eind de jaren ’80… en krijgt nu via Ares Design een interessant vervolg.

GTC4-basis

Gallerij: Bericht Ares Design Het design van Ares is ontegensprekelijk een levendige hommage aan de grote Ferrari. Het drievoluumsdesign met de opmerkelijke koffer blijft gerespecteerd, ook al gaat het hier om een duidelijk moderner design. De hoekige vormen van de 412 zijn overeind gebleven, en toch spreken we vooral over rondingen nu. Het is misschien moeilijk te verteren, maar het lijkt er momenteel op dat enkele externe carrossiers momenteel mooiere Ferrari’s maken dan Ferrari zelf.

Gallerij: Bericht Ares Design Ares Design is erg coherent gebleven met zijn technische basis, want de ‘nieuwe’ 412 maakt gebruik van de huidige 2+2 coupé met V12 voorin in het Ferrari-gamma: de GTC4 Lusso. Diens 6,3-liter motor levert 690 pk. Maar om dit staaltje moderne retro thuis te kunnen parkeren, moet je afstand kunnen nemen van goed 700.000 euro. Daar zit de donorauto wel al inbegrepen. De 412 lijkt wel een veel concreter idee dan de 250 GTO van hetzelfde bedrijf, die we hier onlangs bespraken. Want ‘Project Pony’ staat wel op de website van het huis vermeld, in tegenstelling tot het GTO-project.

Maar blijkbaar is het huis wel te vinden voor nog wat nieuwe ideeën, dus heren van Ares Design, wat zouden jullie denken van een nieuwe Testarossa?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.