Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Antwerp Classic

Bericht: Antwerp Classic

70 jaar Porsche… en 70 jaar Eend

28.02.2018

Hoe uiteenlopend kan het worden? Oldtimerbeurs Antwerp Classics zet dit weekend zowel de 2PK als de Porsche 356 in de kijker, die allebei dit jaar hun 70ste verjaardag vieren.

Antwerp Classic is uitgegroeid tot een niet te missen afspraak voor elke oldtimerliefhebber. De vele Belgische clubs laten er zich zien, het aanbod aan classics op de verkoopsstanden is divers en de thema-expo’s zijn leuk.

2 PK

Gallerij: Bericht Antwerp ClassicEr is dus geen enkele reden om een bezoek aan Antwerp Expo te missen. Antwerp Classic opent op vrijdag 2 maart om 14 uur (tot 20 uur). Zaterdag en zondag is de expo open tussen 9 en 18 uur. Dit jaar zijn drie specifieke thema’s uitgewerkt. De populaire Citroën 2PK viert zijn zeventigste verjaardag. Citroën liet hem voor het eerst zien tijdens het Autosalon va Parijs in 1948. Oorspronkelijk had hij een luchtgekoelde tweecilinder van 375 cc. Volgens de legende moest hij in staat zijn om een doos eieren over een veld te transporteren zonder brokken. Uiteindelijk liep de productie tot 1990.

Porsche 356

Gallerij: Bericht Antwerp ClassicEen jaar na Ferrari viert ook Porsche zijn 70-jarig bestaansjubileum. De 356 was de eerste Porsche, met techniek van een Volkswagen Kever. Waar de productie aanvankelijk moeizaam op gang kwam, met slechts 50 Porsches tussen 1948 en 1950, bleken aan het einde van zijn productie in 1956 toch 76.313 356’s geproduceerd. Porsche had zijn naam gemaakt, en de 911 versterkte de reputatie van het merk alleen maar.

Le Mans

Gallerij: Bericht Antwerp ClassicTot slot brengt Antwerp Classic ook nog hulde aan de 24 Uren van Le Mans. Niet alleen door enkele winnaarsauto’s tentoon te stellen, maar ook door enkele minder evidente deelnemers aan de Franse uithoudingsrace te exposeren. Wat een onverwachte kijk op Le Mans moet opleveren.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.