Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Alpine Renault

Bericht: Alpine Renault

Echt nieuw leven ingeblazen

06.11.2012

In mei, tijdens de Grand Prix van Monaco, liet Renault een concept van een Alpine – de A110-50, enkele rondjes rijden. Het leek een droom, maar die wordt nu waarheid. Renault brengt het legendarische Alpine opnieuw tot leven.

Het is net officieel gemaakt: Alpine beleeft een onverhoopte comeback. Wel zullen we nog enkele jaren (3, misschien wel 4) moeten wachten voor we daar de eerste resultaten van op de weg zullen zien.

Engels-Frans

Bericht Alpine RenaultHet was wel al enige tijd duidelijk dat Renault plannen koesterde rond een duurdere sportwagen. Die lijken voorlopig de crisis beter te weerstaan dan de alledaagse merken, zoals Renault zelf moet ondervinden. Met Alpine beschikt Renault bovendien nog over een merk dat bij heel wat mensen nog steeds een gevoelige snaar weet te beroeren. Alleen wilde de Franse constructeur het risico niet alleen dragen en ging daarom op zoek naar een geschikte partner. Lang moest daar niet naar gezocht worden, want Renault vond snel een merk dat ook in de F1 actief is, en daar bovendien Renault-motoren gebruikt. Die partner is Caterham, ook bekend als constructeur van pluimgewicht supersportwagentjes, die gebaseerd zijn op de oorspronkelijke Lotus Seven. Caterham heeft zelf ambitieuze groeiplannen, die het niveau van de Seven en diens afgeleiden overstijgen.

Caterham neemt een belang van 50 procent in Automobiles Alpine Renault, tot nog toe volledig in handen van Renault. Het bedrijf krijgt ook een nieuwe naam: Société des Automobiles Alpine Caterham. Elke toekomstige Alpine zal dus over het Kanaal zijn Caterham evenknie krijgen. Maar beide constructeurs beloven dat het DNA van elk merk behouden blijft. De Alpines worden trouwens gebouwd in Dieppe, waar het merk zo lang zijn basis had. Het is nu dromen van een buizenchassis van Caterham aangedreven door een kleine turbo Renault. Dat kan al haast niet fout lopen.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Alpine Renault

Klik hier en zoek uw occasie Alpine Renault tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Alpine Renault, en een selectie van tweedehandse Alpine Renault’s.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.