Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Alpine A110-50 – Eindelijk terug

De gelegenheid was de Grote Prijs van Monaco, waar Renault toonde dat het echt waar is: Alpine keert terug. Nu maar hopen dat deze concept snel realiteit wordt.

De Alpine A110, die heerlijke berlinette die de heerser van de rallypaden bleek, bestaat dit jaar 50 jaar. Om dat te vieren, bracht Renault het merk even terug vlak voor de prestigieuze Grand Prix van Monaco.

Renault had het Alpine van ‘tovenaar’ André Gordini destijds onder de vleugels genomen, maar liet het merk begin jaren ’90 een stille dood sterven om Renault Sport te promoten. Maar omdat we in een tijd leven waarin prestige het goed doet aan de kassa, doken almaar meer geruchten op dat Renault zijn sportieve merk nieuw leven zou inblazen.

Dat is nu dus voor het eerst bevestigd, al is het dan nog maar met een concept. De concept verwijst duidelijk naar de verjaardag van de A110, en is gebaseerd op de Renault Dézir, die eerder in Parijs te zien was. Wel blijft hij erg trouw aan de waarden van Alpine, met onder meer een lichtgewicht koetswerk. Onder de blauwe carrosseriekleur – de vaste kleur van Alpine, en tevens de nationale kleur van Frankrijk – schuilt een carbon koetswerk. De mechaniek komt van de Mégane Trophy racewagen, met een buizenchassis en een 3.5 V6 met 400 pk. Dat voor 800 pk, dat kan tellen, zoals Carlos Tavares op het circuit van Monaco mocht vaststellen. De huidige COO van Renault demonstreerde de A110-50 op het legendarische stratencircuit. Nu maar hopen dat Renault er echt verder mee wil gaan.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Alpine

Klik hier en zoek uw occasie Alpine A110-50 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer