Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Alpine A110-50

Bericht: Alpine A110-50

Eindelijk terug

27.05.2012

De gelegenheid was de Grote Prijs van Monaco, waar Renault toonde dat het echt waar is: Alpine keert terug. Nu maar hopen dat deze concept snel realiteit wordt.

De Alpine A110, die heerlijke berlinette die de heerser van de rallypaden bleek, bestaat dit jaar 50 jaar. Om dat te vieren, bracht Renault het merk even terug vlak voor de prestigieuze Grand Prix van Monaco.

Gallerij: Bericht Alpine A110-50Renault had het Alpine van ‘tovenaar’ André Gordini destijds onder de vleugels genomen, maar liet het merk begin jaren ’90 een stille dood sterven om Renault Sport te promoten. Maar omdat we in een tijd leven waarin prestige het goed doet aan de kassa, doken almaar meer geruchten op dat Renault zijn sportieve merk nieuw leven zou inblazen.

Gallerij: Bericht Alpine A110-50Dat is nu dus voor het eerst bevestigd, al is het dan nog maar met een concept. De concept verwijst duidelijk naar de verjaardag van de A110, en is gebaseerd op de Renault Dézir, die eerder in Parijs te zien was. Wel blijft hij erg trouw aan de waarden van Alpine, met onder meer een lichtgewicht koetswerk. Onder de blauwe carrosseriekleur – de vaste kleur van Alpine, en tevens de nationale kleur van Frankrijk – schuilt een carbon koetswerk. De mechaniek komt van de Mégane Trophy racewagen, met een buizenchassis en een 3.5 V6 met 400 pk. Dat voor 800 pk, dat kan tellen, zoals Carlos Tavares op het circuit van Monaco mocht vaststellen. De huidige COO van Renault demonstreerde de A110-50 op het legendarische stratencircuit. Nu maar hopen dat Renault er echt verder mee wil gaan.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Alpine

Klik hier en zoek uw occasie Alpine A110-50 tussen de duizenden tweedehands auto’s.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.