Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht 50 jaar Volvo in Gent

Bericht: 50 jaar Volvo in Gent

Eerste Amazons terug op de band

01.07.2015

Volvo viert dit jaar vijftig jaar productie in Gent. Zondag was het exact een halve eeuw geleden dat de eerste Amazons van de band liepen in Gent. Om dat te vieren zijn twee Amazons teruggekeerd naar hun geboorteplek.

De twee Amazons mochten symbolisch opnieuw plaatsnemen op de band, waar nu XC60’s, V40’s en S60’s ontstaan. Volvo Car Gent heeft intussen meer dan vijf miljoen auto’s op de teller.

Na elkaar geproduceerd

Gallerij: Bericht 50 jaar Volvo in GentDe Amazons zijn eigendom van Yannick Mennes en Stef Dewachter. ‘Toevallig zijn we er bij een oldtimerkeuring achter gekomen dat onze Amazons een opeenvolgend chassisnummer hebben’, zegt Mennes. ‘Ze zijn dus ook achter elkaar gebouwd op de band in Gent. Uit de onderdelennummers van het stuurhuis leiden we af dat ze in juli 1965 zijn geproduceerd. Ze behoren dus tot de allereerste exemplaren uit deze fabriek.’

`De witte Amazon is herspoten en tot in de puntjes gerestaureerd. Het lichtblauwe exemplaar draagt nog zijn oorspronkelijke kleur. ‘De kans is groot dat ook de witte eerst zo’n blauwe was’, zegt Mennes.

Toekomst

Gallerij: Bericht 50 jaar Volvo in GentDe Gentse Volvofabriek kreeg bij het afgelopen koninklijk bezoek aan China nogmaals te horen dat eigenaar Geely een toekomstvisie heeft voor Gent. De fabriek zal zich vanaf 2018 toeleggen op de compacte Volvomodellen, de 40-familie. Daarbij is al sprake van een V40, een V40 Cross Country en een XC40. De productie van de volgende generatie XC60 en S60 verhuist naar Zweden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.