Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht 24 Uren van Spa 2014

Bericht: 24 Uren van Spa 2014

Secondenstrijd

29.07.2014

7 seconden, meer verschil was er niet tussen de winnende Audi R8 van het Belgische WRT-team, en de al even Belgische BMW Z4 van het team Marc VDS. Een nagelbijter dus.

Niet de felst bevochten finish ooit, die staat nog steeds op naam van Steve Soper en Eric Van de Poele, die in 1992 niet eens een halve seconde van elkaar gescheiden waren in hun BMW’s M3.

Gallerij: Bericht 24 Uren van Spa 2014We kregen dus in 2014 een bijzonder spannende editie, die helaas overschaduwd werd door enkele bijzonder zware ongevallen. Die vonden allemaal plaats toen de amateur-piloten het van hun professionele teamgenoten overnamen.

Helikopter

Er viel een carambole op de Raidillon te betreuren, er was de compleet vernielde McLaren van Boutsen Racing en tot slot een angstwekkende crash tussen twee Ferrari’s 458. De ene werd bestuurd door de Rus Vadim Kogay, de andere door de Britse gentleman-racer Marcus Mahy. De race moest worden stilgelegd om een reddingshelikopter toe te laten op het circuit te landen. Mahy werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevlogen, maar stelt het gezien de omvang van de crash volgens de berichten goed.

Gallerij: Bericht 24 Uren van Spa 2014Kogay kwam in Monza al in beeld omwille van zijn belabberde rijkwaliteiten. Op dit moment is er nog niet voldoende geweten over de omstandigheden om veel over de rol van Kogay in het incident te zeggen. Wel liet latere winnaar zich tegen onze collega’s van laDH kritisch uit over de stuurkwaliteiten van Kogay. De vele incidenten, en vooral de enorme impact van de crashes, maken duidelijk dat organisator SRO zich moet bezinnen over de formule om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. Ofwel tragere auto’s, met minder downforce, ofwel beter getrainde piloten.

Strategie

Het WRT-team trok op een bepaald moment in de wedstrijd in de aanval met de nummer 1-auto van Rast/Winkelhock/Vanthoor. De Audi was de snelste, maar zijn remmen werden ook het meest op de proef gesteld. Een slimme strategie bracht de BMW Z4 van Luhr/Werner/Paltalla vlakbij, maar uiteindelijk trok de snelste aan het langste eeind. Het WRT-team eindigde ook derde met de R8 van Mies/Stippler/Nash. De Audi R8 van Le Mans-winnaars Treluyer/Lotterer/Fässler kende tegenslag. Ook de Bentleys beleefden een moeilijk raceweekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.