Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: 24 Uren Nürburgring

Bericht: 24 Uren Nürburgring

Porsche viert verjaardag in stijl

18.05.2018

Porsche heeft met het Manthey-team nog eens de 24 Uren van de Nürburgring kunnen winnen. Het best mogelijke verjaardagscadeau voor de 70ste verjaardag van het merk.

Bericht 24 Uren NürburgringHet Manthey-team startte van op de pole position en won de race, maar niet met dezelfde auto’s. Onze landgenoot en Porsche-fabrieksrijder Laurens Vanthoor leverde één van de knapste prestaties uit zijn loopbaan door de snelste tijd in de 20 kilometer lange ‘Groene Hel’ neer te zetten met de 911 GT3-R. Maar winnen op de Nürburgring is vaak een ander paar mouwen. Een oliespoor in het donker liet Vanthoors teammaat Romain Dumas kansloos, exit de ene Manthey-auto.

Mist en regen

Bericht 24 Uren NürburgringDe overwinning voor de tweede Manthey-911 van Tandy-Mackowiecki-Lietz-Pilet was verre van evident. De auto moest al vroeg de pits opzoeken met een lekke band, en kreeg later een tijdstraf. Onderbrekingen wegens crashes en uiteindelijk zelfs een twee uur durende neutralisatie van de race wegens mist en regen, herleidden de 24 Uur van de Nürburgring tot een sprintrace waarbij de Porsche zich voorbij de leidende Black Falcon Mercedes-AMG GT wrong. Een gespierde passage, met contact tussen beide auto’s. In de achtervolging raakte de Mercedes ook even de vangrail, waarmee de race beslecht was.

Maxime Martin in de Aston Martin Vantage V12 eindigde vierde in wat de afscheidsrace was van de oude generatie Vantage. Het was meteen ook het beste resultaat van de auto op de Nordschleife.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.