Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: 120 Jaar Renault in Autoworld – Zoals de vakantiedia’s

De hele zomer lang loopt in Autoworld in Brussel een expo die gewijd is aan de 120-jarige geschiedenis van Renault. Tijd voor nostalgie.

Wie dit jaar niet op vakantie gaat, kan van deze expo in Autoworld een aangename uitstap maken. Extraatje bovenop: het zal lijken alsof je op vakantie bent. Renault 120 Years toont een zestigtal wagens, waarvan er heel wat erg vertrouwd waren in ons eigen straatbeeld, en in dat van wat tot voor kort onze favoriete vakantiebestemming was.

Van alle tijden

Het heeft vast met leeftijd te maken, maar bij ons op de redactie van AutoScout24 voelen we echt een band met de eerste generatie Renault 5, de 4L, de R16, de Estafette, de Fuego… Voor onze (groot)ouders zullen dat eerder de Dauphine, de 4CV, de Floride en andere Frégates zijn. Maar alleen hebben ze hetzelfde ‘weet je nog’-effect.

De expo is vollediger dan dat en gaat in op de hele geschiedenis van Renault. Je kan er dus ook modellen zien van het begin van de 20ste eeuw en tussen beide wereldoorlogen, zoals de Vivasport, de Nervastella (de Stella-modellen waren toen wat de Lexus’en van Renault, een badge van Renault was er niet op te zien). Er is ook een AG, beter bekend als Marne-taxi en zelfs een replica van de Type A, de eerste auto van Louis Renault uit 1898. Een auto die hij in de schuur van zijn ouder bouwde. We zien ook recentere Renault-geschiedenis, met de R25, een eerste generatie Espace, de Avantime, Vel Satis… een knappe tijdreis.

Sport ook

Tot slot is er ook aandacht voor de sportieve geschiedenis van Renault, de eerste constructeur om in de jaren ’70 met een turbomotor naar de Formule 1 te trekken. Er staan ook sportprototypes, er is aparte aandacht voor sportieve Clio’s, voor de F1, voor recordwagens en voor rallywagens… Er is echt iets voor eenieders smaak. Je zal maar weinig constructeurs vinden met een even brede geschiedenis.

De expo Renault 120 Years loopt in het Autoworld museum, aan de Cinquantenaire in Brussel, tussen 13 juli en 2 september. Meer info: www.autoworld.be

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer