Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Volkswagen Transporter T6 – VW-bus vernieuwt

VW stelt op de AutoRAI, het Autosalon van Amsterdam, vandaag de zesde generatie van de legendarische Transporter voor. Meer dan ooit tevoren wil het VW-busje het comfort van een auto bieden.

65 jaar al, en 12 miljoen verkochte exemplaren. Dat zijn de cijfers waarmee de T-reeks van VW indruk maakt, sinds de geboorte van de beroemde combi. Zoals dat gaat, is hij in de loop van de jaren ingrijpend veranderd.

Herkenbaar

Uiterlijk verandert de nieuwe Transporter maar weinig in vergelijking met het vorige model. Maar de binnenkant is een hele stap voorwaarts. De T6 toont een verzorgd interieur met een mogelijks heel rijke uitrusting. Wie in een Golf rijdt, zal zich hier snel thuis voelen. Met de half-leder en half-Alcantara stoelen die je in de Caravelle terugvindt, zou je haast vergeten dat het hier nog steeds om een camionette gaat.

Technologie

De T6 wordt een hoogtechnologische bestelwagen. Hij krijgt – het ene standaard, het andere in optie – comfort- en veiligheidssnufjes die je ook in de personenwagens van het merk aantreft: automatische botsingwaarschuwing, automatische remfunctie in de stad, radargestuurde cruise control, met DSG kan hij zelfstandig starten en vertrekken in fileverkeer, drie instellingen voor de ophanging, infotainmentsysteem met 6,3 inch aanraakscherm, enzovoort. VW heeft het alleen niet over de uitstekende assistent die je helpt bij manoeuvres met een aanhangwagen, waar we bij de Passat zo’n fan van zijn. Je zou nochtans denken dat die onontbeerlijk is in een Transporter.

Alle motoren voldoen aan de Euro6-uitstootnormen en krijgen standaard een start/stopsysteem. De 2.0 TDI is beschikbaar met 84 pk, 102 pk, 150 pk of 204 pk. De 2.0 TSI komt met 150 pk of 204 pk.

De belangrijkste vraag blijft: komt de tweekleurentint als hommage aan de T1 ook echt in de catalogus?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer