Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Renault Talisman Estate – Hier is dan de break

Zoals Renault reeds begin juli aankondigde, zouden we in september op het Salon van Frankfurt de breakversie van de Talisman te zien krijgen. Hierbij alvast de eerste beelden.

De Talisman wacht een zware taak om Renault een doorbraak te bezorgen in een segment waar je eigenlijk niets voorstelt zonder Duitse badge op de neus. Een segment dat het bovendien niet eens meer zo goed doet bij de koper. Breaks krijgen in België net iets meer ademruimte dan berlines. Deze Talisman Estate – al zal hij in België bekendblijven als GrandTour – wordt dus de belangrijkste kaart die Renault uit te spelen heeft in de opvolging van de Laguna.

Zoals…

Bij onze eerste kennismaking met de Renault Talisman stelden we al dat het design gelijkenissen vertoonde met Audi. Maar dan een Audi die wat minder braaf uit de hoek durfde te komen. Kijk nu eens naar het beeld van de Renault Talisman Estate met de koffer open. Je zou er je aan mispakken. Wij blijven bij ons standpunt, dit is als Audi, maar dan beter. Er bestaan slechter complimenten…

De Talisman break neemt de afmetingen over van de berline. Dus 4,86 meter lang, 1,87 meter breed en een wielbasis van 2,81 meter. Hij neemt ook de motoren over en dezelfde opties voor het onderstel, te weten de vierwielsturing die de gestuurde ophanging kan bijstaan.

Het belangrijkste van een break blijft natuurlijk zijn koffer. Renault belooft een erg praktische break. De laaddrempel bevindt zich op slechts een halve meter boven de grond. De laadopening is meer dan een 1 meter breed. De achterbank kan in twee ongelijke delen worden neergeklapt, via hendels in de koffer. Onder de afdekhoes heeft hij al 572 liter aan ruimte ter beschikking. Met de achterbank plat kan dat aangroeien tot 1.700 liter. Voorwerpen van meer dan 2 meter lang mogen mee. Een gemotoriseerde achterklep staat op de optielijst, waarbij je zelfs met een trap onder de bumper de koffer zal kunnen openen.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar in het eerste trimester van 2016 start hij zijn carrière.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer