Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Renault Kadjar – De Qashqai van Renault

In Genève parkeert Renault een nieuwe crossover tussen de bestseller Captur en de ‚bad-seller’ Koleos. Kan hij de Nissan Qashqai verontrusten?

De Renault Kadjar is 4,45 meter lang, 1,85 meter breed en heeft een bodemspeling van 19 centimeter. Dat maakt hem volledig passen tussen de andere compacte crossovers, waarbij we de Hyundai IX35, de Kia Sportage en de VW Tiguan noemen als belangrijke concurrenten.

Uit Spanje

Maar de referentie is natuurlijk de Nissan Qashqai, uitvinder van het segment. Zal de Kadjar in staat zijn een concurrent in eigen huis te worden? Niet alleen maken Renault en Nissan deel uit van dezelfde groep, de Qashqai deelt zelfs zijn onderstel met de nieuwe Renault. Enerzijds maakt het niet uit dat Qashqaiklanten naar Renault zouden lopen, want het geld komt in dezelfde kas terecht.

Er is meer: Renault wil de Kadjar uitspelen op Aziatische markten die traditioneel anti-Japanse gevoelens koesteren. Met name in China wil Renault voet aan de grond krijgen. De Kadjar wordt zo de eerste Renault die in de Chinese fabriek wordt geassembleerd die het Franse merk samen met het Chinese Dong Feng bouwde. De Europese Kadjars worden in Spanje geproduceerd.

Meer details in Genève

Op dit moment geeft Renault nog geen details vrij over de mechaniek. We weten wel al dat hij zowel met twee- als met vierwielaandrijving zal worden aangeboden. Zelfs met louter voorwielaandrijving moet hij dankzij het extended grip ESP-systeem toch door de modder kunnen ploeteren. In de Peugeot 3008 bewees een gelijkaardig systeem al zijn nut. Voor de rest moeten we dus wachten tot begin maart, op het Salon van Genève.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer