Salon van Genève 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Avant-première Renault Kadjar

Avant-première: Renault Kadjar

De Qashqai van Renault

05.02.2015

In Genève parkeert Renault een nieuwe crossover tussen de bestseller Captur en de ‚bad-seller’ Koleos. Kan hij de Nissan Qashqai verontrusten?

Gallerij: Avant-première Renault KadjarDe Renault Kadjar is 4,45 meter lang, 1,85 meter breed en heeft een bodemspeling van 19 centimeter. Dat maakt hem volledig passen tussen de andere compacte crossovers, waarbij we de Hyundai IX35, de Kia Sportage en de VW Tiguan noemen als belangrijke concurrenten.

Uit Spanje

Gallerij: Avant-première Renault KadjarMaar de referentie is natuurlijk de Nissan Qashqai, uitvinder van het segment. Zal de Kadjar in staat zijn een concurrent in eigen huis te worden? Niet alleen maken Renault en Nissan deel uit van dezelfde groep, de Qashqai deelt zelfs zijn onderstel met de nieuwe Renault. Enerzijds maakt het niet uit dat Qashqaiklanten naar Renault zouden lopen, want het geld komt in dezelfde kas terecht.

Er is meer: Renault wil de Kadjar uitspelen op Aziatische markten die traditioneel anti-Japanse gevoelens koesteren. Met name in China wil Renault voet aan de grond krijgen. De Kadjar wordt zo de eerste Renault die in de Chinese fabriek wordt geassembleerd die het Franse merk samen met het Chinese Dong Feng bouwde. De Europese Kadjars worden in Spanje geproduceerd.

Meer details in Genève

Gallerij: Avant-première Renault KadjarOp dit moment geeft Renault nog geen details vrij over de mechaniek. We weten wel al dat hij zowel met twee- als met vierwielaandrijving zal worden aangeboden. Zelfs met louter voorwielaandrijving moet hij dankzij het extended grip ESP-systeem toch door de modder kunnen ploeteren. In de Peugeot 3008 bewees een gelijkaardig systeem al zijn nut. Voor de rest moeten we dus wachten tot begin maart, op het Salon van Genève.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.