Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Range Rover Evoque – Klasbak

Land Rover heeft de eerste foto’s vrijgegeven van wat de Range Rover Evoque wordt. Deze kleine SUV moet de BMW X1 beconcurreren.

Dat de Evoque de X1 in het vizier neemt, wordt duidelijk aan het feit dat de Range Rover-badge op de motorkap prijkt: prestige en luxe. Ook leuk is dat de driedeurs nauwelijks afwijkt van de spectaculaire LRX concept, die Land Rover eerder toonde. Alleen de deurgrepen, spiegels en de bodembescherming verschillen.

Debuut in Parijs

De Evoque, die op het Salon van Parijs eind september debuteert, zal de eerste voorwielaandrijver van het 4x4 merk-bij-uitstek zijn. In combinatie met de 2.2 turbodiesel met 150 pk, zou die volgens Land Rover al genoegen nemen met gemiddeld 5 l/100 km. De CO2-uitstoot zal minder dan 130 gr/km bedragen. Maar ook echte vierwielaandrijving blijft op het programma staan, zo sust men bij Land Rover.

Meer details volgen later. De prijs is nog niet bekend, maar gezien zijn ‘premium’ positionering zou hij duurder kunnen uitvallen dan een Freelander (vanaf 25.950 euro). De commercialisering staat gepland voor de tweede helft van 2011.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer