U bent hier: Advies Tijdens de koop > Verkoopsovereenkomst

 

Verkoop contract

Volgens de wet is een mondelinge overeenkomst genoeg om een tweedehands auto te verkopen. Maar er zijn veel goede redenen om een schriftelijk contract te regelen. Met voorbeeldcontracten is dit helemaal niet moeilijk.

AutoScout24 Service

Persoonlijke gegevens

Onmisbaar zijn naam, adres en het nummer van het identiteitsbewijs van beide handelspartners (koper en verkoper).

In te vullen

Vul het contract zorgvuldig in. Om een voertuig duidelijk te omschrijven is, naast de nauwkeurige beschrijving van het type, het nummer van het kentekenbewijs. Verdere belangrijke indicaties zijn de eerste datum van toelating, de kilometerstand, het aantal vorige bezitters en de volgende datum van de algemene inspectie en de emissie testen.

Eerlijkheid

Wees vooral eerlijk! Alle informatie die u bevestigt in het koopcontract, daar bent u verantwoordelijk voor. Geef de koper niet de gelegenheid om het contract later te betwisten.

Schade

Belangrijk: In geen geval mag u ongeval schade geheimhouden. Als uw auto een ongeluk heeft gehad, beschrijf de schade dan zo precies mogelijk en voeg, indien beschikbaar, bij de verkoopovereenkomst, de exemplaren van het rapport en de reparatiefacturen toe. Als u niet de enige voormalige bezitter van het voertuig bent , moet u voorzichtig zijn met het begrip "schade-vrij". Als er enige twijfel bestaat, is het beter om een deskundige te raadplegen.

Bedrijfsgebruik

Wijs alsjeblieft de koper erop, indien het voertuig werd gebruikt voor zakelijke doeleinden (bijvoorbeeld bij het besturen van schoolbusje of huur auto) of als het een geïmporteerd voertuig is. Als u dat soort dingen geheim houdt, dan zou de koper het contract nietig kunnen laten verklaren.

Tekortkomingen

Indien het voertuig een nieuwe motor heeft gekregen, een nieuwe versnellingsbak of een ander groter herstel was onvermijdelijk, dan moet dit worden vermeld in de koopovereenkomst, met inbegrip van de kilometerstand van de nieuwe onderdelen. Als een voertuig wordt verkocht met defecten, dan dient u deze zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven.

Tips
  • Baseer verkoopcontracten op de modelovereenkomst
  • Maak tijd om met de verkoper te controleren dat alles zorgvuldig ingevuld is
  • Onderteken niet voordat alle kwesties duidelijk zijnGerelateerde onderwerpen

 
 

Zoeken

Zoeken
Reclame