Veilige betaling

Het doel van de verkoop van uw auto is een veilige ontvangst van het geld.
En hoewel waarschijnlijk tot nu toe alles soepel is verlopen en u een principeakkoord met de koper hebt bereikt, dient u wat dat betreft zeer duidelijk te zijn en nauwkeurig te werk te gaan en mag u eigenlijk geen compromissen accepteren.

De verkoop van een auto is gebaseerd op een eenvoudig principe: auto tegen geld. En zo eenvoudig en direct zou de kwestie dan ook moeten zijn. Dat wil zeggen: eis een betaling in contanten van het afgesproken bedrag. Een betalingswijze zonder contant geld, zoals overschrijvingen, cheques enz. is ongebruikelijk en bemoeilijkt de zaak. Hier geldt: auto tegen contant geld – zo komt de overeenkomst rechtsgeldig tot stand.

Tel het geld rustig na. Vraag bij grotere bedragen eventueel een vriend of familielid die als vertrouwenspersoon de procedure volgt. Controleer de briefjes op echtheid. De meeste zekerheid biedt een geldoverdracht direct in of voor een bank waar u het bedrag vervolgens meteen kunt storten. De geld- en auto-overdracht gaan altijd hand in hand. Als hiervan wordt afgeweken, moet hier een goede reden voor zijn.

Tip:

Vraag uw koper om contant te betalen. Als u niet zeker bent van
uw zaak, spreek dan af om de geldoverhandiging in een bank te
laten plaatsvinden.
Accepteer in geen enkel geval een cheque of betaling achteraf.