Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Uw auto op de verkoop voorbereiden

U weet nu hoe u een realistische prijs voor uw auto bepaalt. Dan volgt nu een ander belangrijk punt: de voorbereiding van uw auto op de verkoop. Hierbij geldt: het uiterlijk speelt een belangrijke rol.

Een potentiële koper zal aan de hand van het uiterlijk namelijk conclusies over de technische staat van de auto trekken.

Autopresentatie

Zorg ervoor dat uw auto schoon is en een nette algemene indruk maakt. Was uw auto en poets de lak op. Stofzuig uw auto van binnen en reinig hem zorgvuldig. Als u voor de juiste reinigingsmiddelen en lakstiften kiest en tijd neemt voor de voorbereiding, ziet uw auto er meteen veel beter uit.

Als u de reiniging niet zelf wilt of kunt uitvoeren, kunt u terecht bij professionele autoreinigingsbedrijven. Zij laten uw auto in nieuwe glans stralen. Het geïnvesteerde bedrag (100 tot 200 euro) is de moeite waard, want een mooi uiterlijk vertaalt zich vaak naar een hogere verkoopprijs.

Goed verzorgd: de buitenkant

Het is heel logisch: een schone en nette auto verkoopt sneller. Het is daarom de moeite waard om de auto voor een proefrit te wassen. Hiervoor kunt u door een carwash rijden of zelf een hogedrukspuit ter hand nemen. Matte kunststofonderdelen zoals bumpers, buitenspiegels en raamkozijnen kunt u hierna met een speciale reiniger laten glanzen. Wanneer de lak dof is, helpt een laag polish altijd. Conserveer intacte lak met harde wax. Vergeet ook de ruiten niet: u kunt alle glazen oppervlakken van binnen en buiten met een normale glasreiniger reinigen.

Geef ook de velgen de nodige aandacht, zeker als uw auto hoogwaardige, lichtmetalen velgen heeft. In de handel zijn goede velgenreinigers te koop waarmee u zelfs hardnekkig aangekoekte remstof van de velgen kunt verwijderen.

Goed verzorgd: het interieur

Hoe comfortabeler een potentiële koper zich in uw auto voelt, hoe sneller hij hem zal kopen. Daarom is het van belang dat u de auto opruimt en het interieur schoonmaakt. Voor kopers is de staat van het interieur altijd een belangrijke indicatie voor de algehele staat van de auto. Voor bijna alle oppervlakken zijn speciale reinigers verkrijgbaar. Tapijt kan met bekledings- en tapijtschuim worden gereinigd. Vergeet niet de ruiten ook van binnen grondig te reinigen en de binnenkant van het dak schoon te maken. Rokers moeten niet alleen de asbak legen, maar ook met zeepsop uitspoelen. Reinig ook het stuur en alle bedieningselementen met mild zeepsop.

Alle artikels

All car with the best resale price

Waardebepaling: Wat is de waarde van mijn auto?

Advies · Aan de slag met de verkoop
146672 4 7-source

Adverteren met foto's

Advies · Aan de slag met de verkoop
Ontdek meer