Waardebepaling

Niet te duur en niet te goedkoop: de juiste verkoopprijs is een belangrijk punt en leidt uiteindelijk tot een succesvolle of mislukte verkoop. Maar wat is eigenlijk "de juiste prijs"? En vooral: waar vind ik die of hoe kan ik die bepalen? Gebruik de volgende informatiebronnen en bepaal dan een prijs waar u achter staat.

Marktprijs

Ga meteen naar de AutoScout24-zoekpagina en geef criteria op die zo goed mogelijk overeenkomen met die van uw auto: model, bouwjaar, kilometerstand, uitvoering enz. Zo ziet u meteen wat vergelijkbare auto's kosten, welke tweedehands-autoprijzen op de markt gangbaar zijn en hebt u een duidelijke beoordeling in handen.

Of gebruik onze prijsanalyse en bepaal heel eenvoudig de actuele gemiddelde prijs van uw auto – per merk, model, kilometerstand en bouwjaar.

Waardebepaling

U kunt de precieze waarde van uw auto met zijn speciale eigenschappen ook professioneel laten bepalen aan de hand van een expertiseverslag. U kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde bedrijven die u in de Gouden Gids of op internet vindt. Vaak is het ook nuttig om in uw kennissenkring te informeren of iemand goede contacten heeft.

De Autogids

Raadpleeg ook de Autogids voor tweedehandswagens. De lijst geeft richtprijzen voor gebruikte auto's. De richtprijzen worden berekend op basis van verschillende factoren. In de lijst vindt u auto's tot zes jaar oud.
U kunt contact opnemen met de Autogids (Autogids.be) of Federauto.

Autobedrijven

Ook de dealerprijs vormt een referentiepunt als u deze juist inschat. Rijd naar een tweedehands-autobedrijf en biedt uw auto aan. Doorgaans zal de dealer u bij interesse een prijs rond de ondergrens aanbieden, omdat hij bij de doorverkoop winst moet kunnen maken. Als u bij hem een andere, duurdere auto koopt, valt de geboden prijs meestal hoger uit.
Dealer zoeken

Prijs vastleggen

Aan de hand van deze aanknopingspunten kunt u de prijs vastleggen. Zorg voor enige speelruimte als onderhandelingsbasis. Het is namelijk gebruikelijk dat er over de prijs wordt onderhandeld en daar dient u vanaf het begin rekening mee te houden.