U bent hier: Advies Vóór de koop > Bereken de prijs

 

Denk goed na over de prijs

Hoeveel is uw auto nog waard? Die vraag moet u altijd voor ogen houden. Als de vraagprijs te hoog is, zal geen enkele koper geïnteresseerd zijn. Maar als u te weinig vraagt, gaat er flink wat geld aan uw neus voorbij.

Waarde

Om de waarde van uw auto te bepalen biedt AutoScout24 u een handig hulpmiddel. Vergelijk uw wagen met identieke modellen om een idee van de marktprijs te krijgen. Tik als zoekterm enkele waarden in die ook voor uw auto van toepassing zijn, zoals het jaar van ingebruikname, de kilometerstand en de uitrusting. Is uw lijst van zoekresultaten leeg of te kort, dan verruimt u best uw zoekcriteria.

Andere verkoper

Om de actuele waarde van uw auto te kennen kunt u ook bij een professionele verkoper advies inwinnen. Bied uw auto te koop aan bij een verkoper van tweedehands auto’s en vraag hem wat hij ervoor zou geven. Als hij echt geïnteresseerd is, zal hij zijn bod zo laag mogelijk houden. Want zo kan hij er zelf nog flink wat winst uit puren en hij moet rekening houden met mogelijke extra kosten om de auto zelf ‘verkoopklaar’ te maken.

Expertise

Eventueel kunt u de waarde van uw auto door een expert of consultant laten schatten. U vindt de contactgegevens van dergelijke specialisten probleemloos via internet.

Onderhandelingsruimte

Houd er rekening mee dat een potentiële koper altijd op de vraagprijs probeert af te dingen. Want onderhandelen hoort nu eenmaal bij de verkoop van tweedehands auto’s. Voorzie voor uzelf dus altijd de nodige marge om te kunnen onderhandelen.

Tips
  • Probeer een marktconforme prijs te afficheren.
  • Zoek vooraf op internet naar de gangbare prijzen.
  • Voorzie altijd een onderhandelingsmarge.
 
 

Zoeken

Zoeken
Reclame