Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Auto uitschrijven voor je hem verkoopt

Of je een auto voordat je hem verkoop uitschrijft, is natuurlijk afhankelijk van het feit of je hem nog gebruikt. Als je de auto nog wil gebruiken, mag je hem niet uitschrijven. Misschien duurt het enkele weken, voordat je de auto verkoopt.

Ben je van plan om een auto te verkopen? Dan zal je dit voertuig ooit eens moeten “uitschrijven”. Alleen kan je dit doen voor of na de verkoop. Is het slim om dit te doen voor de verkoop rond is? Dat hangt af van je persoonlijke situatie!

Waarom wel?

Aan een auto hangen er een hoop kosten vast. Dat hoeven we je niet te vertellen. Door het voertuig voor de verkoop al uit te schrijven annuleer je per direct de lopende kosten. Het gaat dan over:

  • Jaarlijkse verkeersbelasting
  • Verzekering

De DIV en je verzekering zullen na het uitschrijven het resterende “jaarbedrag” terugstorten. Waardoor je niet meer hoeft te betalen voor een voertuig waar je - misschien - niet meer mee rijdt.

Waarom niet?

De voordelen wegen eigenlijk niet op tegen de nadelen. Want het spreekt voor zich dat een uitgeschreven voertuig niet meer de openbare weg op mag. Ook niet geparkeerd! Daardoor moet je niet enkel de auto kunnen onderbrengen op privé-eigendom, je mag er ook niet meer mee rijden én een potentiële koper zal geen testrit kunnen maken met het voertuig. Dit bemoeilijkt uiteraard de verkoop.

Alle artikels

pexels-antoni-shkraba-7144199

Auto verkopen via een online verkoopplatform in 2023: voor- en nadelen

Advies · Voorbereiden op de verkoop
Marktwaarde-Cataloguswaarde-auto

Restwaarde auto berekenen

Advies · Voorbereiden op de verkoop
Marktwaarde-Cataloguswaarde-auto

Cataloguswaarde auto berekenen

Advies · Voorbereiden op de verkoop
Ontdek meer