Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: VW XL Sport – By Ducati

Ja, hij lijkt op de XL1, de fameuze 1 liter-auto van VW. Alleen is zuinig zijn wel het laatste wat deze XL Sport in gedachten heeft. Met dank aan Ducati.

De XL Sport gebruikt dezelfde – dure – carbon carrosserie als de XL1. Er steekt een andere motor in, en omdat de beschikbare ruimte beperkt is, ging VW eens over het muurtje piepen bij de nieuwe aanwinst van de VW-groep. Ducati gaf met plezier de V2 uit de superbike 1199 Superleggera , met 200 pk.

De 1.2 is dus een echte desmo-Ducati, met dat beruchte geluid en de hoge toerentallen. In de XL Sport mag hij tot 11.000 opm gaan. Het vermogen loopt langs een zeventraps dubbelekoppelingsbak naar de achterwielen.

Het geheel weegt slechts 890 kilogram, wat een sprint naar 100 in 5,7 seconden helpt verklaren. VW heeft voor de XL Sport – nog een concept – het gentlemans agreement over topsnelheidbegrenzing even aan de kant gelegd. Deze mag door naar 270 km/u. Een opklapbare spoiler helpt hem stabiel te blijven bij hoge snelheid.

Nu is het nog wachten aan welke prijs VW hem effectief in productie wil brengen, er zou een productie van 500 stuks gepland staan. Maar de trofee van coolste auto van het Salon van Parijs heeft hij alvast binnen. Sorry Lamborghini. (sp-x, jod)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer