Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Concept car: Hyundai HB20X – Mini-Crossover

Hyundai lanceert in Zuid-Amerika de avontuurlijke HB20X. Natuurlijk zou ook bij ons deze mini-crossover niet misstaan.

De Hyundai HB20X maakte zopas zijn debuut op het autosalon van Sao Paulo. Dat is geen toeval, want deze nieuwe, kleine crossover wordt ook in Brazilië geproduceerd en is in de eerste plaats voor de Zuid-Amerikaanse markt bestemd. Voorlopig komt de HB20X niet naar Europa, al zou dit model ook bij ons best in de smaak vallen.

Zware ingrepen zou zo’n introductie trouwens niet vragen, want de HB20, die als basis werd gebruikt voor de X-versie, is nauw verwant met de i20 die hier in de brochure staat. Waarschijnlijk kijkt Hyundai eerst even de kat uit de boom met de nakende lanceringen van tal van kleine tot waarachtige mini-SUV’s (Opel Mokka, VW Taigun, …) om eventueel ook elders het eigen SUV-aanbod naar beneden toe uit te breiden met deze avontuurlijke versie van de kleine stadsauto.

De HB20X heeft zonder twijfel een geslaagde stoere look met de zwarte omlijstingen, de aluminium dakrails en de verhoogde ophanging. Ernstige offroadambities heeft dit model echter niet, aangezien de aandrijving nog steeds enkel op de voorwielen gebeurt. Onder de motorkap zit een 1.6 benzinemotor met 128 pk, die gekoppeld wordt aan een manuele of automatische versnellingsbak.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Hyundai

Klik hier en zoek uw occasie Hyundai HB20X tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Hyundai HB20X, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer