Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Nissan X-Trail – Geek Friendly

De nieuwe Nissan X-Trail laat nog tot juni op zich wachten. Hij belooft beter geschikt te zijn voor grotere families, en wanneer pa of ma gek zijn gadgets, zal hij al helemaal de harten sneller doen kloppen.

We konden de Nissan X-Trail voor het eerst in Frankfurt bewonderen. Hier brengen we u enkele bijkomende details.

Minder cc, minder kg

De nieuwe X-Trail zal ook beschikbaar zijn met zeven zitplaatsen. Hij blijft een vierwielaandrijver, maar een goedkopere variant met voorwielaandrijving komt ook naar Europa. De precieze motoren geeft Nissan nog niet vrij, maar wel is er sprake van gedownsizede motoren. Misschien maakt de 1.6 dCi van Renault een goede kans? Door een doorgedreven dieet wil de X-Trail de betere prestaties in zijn segment kunnen neerzetten op het vlak van verbruik en uitstoot.

Verbonden

De X-Trail belooft een technologisch wonder te worden. Wat rijhulpen betreft, zal de X-Trail worden uitgerust met active ride control. Die leest met sensoren het wegdek en past de vering meteen aan voor een maximaal comfort. Het is ons nog onbekend of het systeem zal reageren op oneffenheden, of zoals in de Mercedes S-klasse zal kunnen anticiperen. De active trace control kan elk wiel individueel afremmen om zo de auto beter in het spoor te houden op een nat of glad wegdek. De X-Trail krijgt ook het safety shield waar we u eerder over spraken in onze test van de Nissan Note.

Infotainment is wel het belangrijkste aspect bij Nissan tegenwoordig. De NissanConnect met Google Maps navigatie, apps voor de muziek, social media enzovoort, zal dus ook hier beschikbaar zijn als optie. De interessantste functie is SendtoCar, waarbij je reeds een reisweg klaarzet thuis op je pc en die vervolgens doorstuurt naar de auto. Wij kijken al uit naar juni. (LZ)

Klik hier voor alle nieuws over het merk Nissan

Klik hier en zoek uw occasie Nissan X-Trail tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Nissan X-Trail, en een selectie van tweedehandse Nissan’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer