Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Avant-première: Mini Clubman Concept – Ceci n'est pas une Mini

Het is dat Mini zelf de link met Matisse legt in de foto's. Maar de concept die het merk ons toont van de Mini Clubman Concept, deed ons vooral denken: Ceci n'est pas une Mini.

Kijkt u vooral zelf. De volgende Mini Clubman wordt maar liefst 26 centimeter langer, om op een totale lengte van 4,23 meter te eindigen. Dat is zo bijna zo groot als een Audi A3. Met de foto's in gedachten, kwamen we meteen tot de conclusie: dit is geen Mini.

Vijf plaatsen, zes deuren

Maar goed, door te groeien pareert de nieuwe Clubman wel enkele kritieken van het huidige model. Die had maar een kleine achterbank, een weinig handige koffer voor een break en een moeilijke toegang tot de achterste zitplaatsen. De halve deur die tegengesteld opende, is bij het groot vuil gekieperd. In de plaats komen klassieke achterdeuren die toegang geven tot een ouderwetse bank met drie zitplaatsen. De dubbele kofferdeuren zijn wel gebleven, ze zijn een nostalgisch overblijfsel van het origineel.

De concept die in Genève wordt voorgesteld, toont een middenconsole die nog steeds wordt gedomineerd door een grote teller. Wel is meer klaarheid geschept in het interieur. Het ziet er allemaal zeer voor de show uit en we zijn benieuwd wat er overblijft in het productiemodel. Maar Mini belooft alvast een sprong voorwaarts in de afwerkingskwaliteit. Wil dat ook zeggen in de prijzen?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer